La reteta merge si o rosie daca va place mancarea mai acrisoara.
timp de preparare (fara copt si curatat ardeii): 15 minute
pentru 4 persoane
INGREDIENTE
10 ardei grasi sau capia sau gogosari
1 bucatica ghimbir proaspat
1 fir de praz subtire cat un deget
1 ardei iute rosu
1 lingurita seminte chimen
1 lingurita seminte coriandru macinate
1/2 lingurita seminte fenicul macinate
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita sare
1 legatura patrunjel
1 ceasca de apa
3 linguri ulei
METODA
Coaceti ardeii, curatati-i bine de coji, samburi si nervuri, rupeti-i fasii late de doua degete. Incercati sa pastrati cat mai mult din sucul lor original, deci nu-i curatati in jet de apa ci deasupra unui castron.
Curatati si tocati ghimbirul, chilli-ul si prazul.
Puneti o oala pe foc mediu, turnati uleiul, iar cand acesta e suficient de cald, dar nu intr-atat incat sa fumege, puneti semintele de chimen. Acestea trebuie sa pocneasca imediat. Adaugati apoi ghimbirul, ardeiul iute rosu si prazul si amestecati bine. Caliti 2 minute.
La sfarsitul celor 2 minute puteti pune 1 lingura faina de naut, daca vreti sa obtineti o mancare cu mai mult sos, pe care o caliti pret de 30 secunde, pana devine aurie. In aceasta situatie, veti observa ca mancarea va cere mai multa apa decat e mentionat la ingrediente.
Adaugati coriandrul, feniculul si turmericul, amestecati scurt si puneti ardeii cu tot sucul lor. Amestecati bine, turnati apa si lasati sa fiarba cam 5 minute. Puneti sare, mai dati un clocot, inchideti focul.
Serviti cu patrunjel tocat deasupra.
mancare-de-ardei-copti
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: nandinisharma001
Mesaj:
nandinisharma001
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.